Logical order of Words – Solved Questions and Answers

logical Order Of words

Logical order of Words is very important for competitive exams now a days. In this section you can learn Verbal Reasoning Questions based on “Logical order of Words” and improve your skills in order to face the interview, competitive examination and various entrance test like CAT, TET, GATE, GRE, MAT, Bank Exam, Railway Exams etc.

Q21. Which one of the given responses would be a meaningful order of the following words in their size order?
1. Andhra Pradesh
2. Tirupati
3. World
4. India

(A) 3, 1, 2, 4
(B) 2, 3, 4, 1
(C) 2, 1, 4, 3
(D) 4, 1, 2, 3

Correct Answer: Option C
Answer Explanation:
2, 1, 4, 3
Tirupati – Andhra Pradesh – India – World

Q22. Which one of the given responses would be a meaningful order of the following words in ascending order?
1. Construction
2. Illness
3. Doctor
4. Treatment

(A) 2, 3, 1, 4
(B) 2, 3, 4, 1
(C) 4, 1, 2, 3
(D) 3, 1, 2, 4

Correct Answer: Option A
Answer Explanation:
2, 3, 1, 4
Illness – Doctor – Construction – Treatment

Q23. Which one of the given responses would be a meaningful order of the following words in ascending order?
Windows
Walls
Foundations
Roof

(A) 2, 3, 1, 4
(B) 3, 1, 4, 2
(C) 3, 2, 1, 4
(D) 1, 2, 3, 4

Correct Answer: Option C
Answer Explanation:
3, 2, 1, 4
Foundations – Walls – Windows – Roof

Q24. Which one of the given responses would be a meaningful order of the following words in ascending order?
1. Frog
2. Eagle
3. Grasshopper
4. Snake

(A) 2, 3, 1, 4
(B) 3, 1, 4, 2
(C) 4, 3, 1, 2
(D) 1, 2, 3, 4

Correct Answer: Option B
Answer Explanation:
3, 1, 4, 2
Grasshopper – Frog – Snake – Eagle

Q25. Which one of the given responses would be a meaningful order of the following words in ascending order?
1. Diagnosis
2. Doctor
3. Sick
4. Treatment

(A) 2, 3, 1, 4
(B) 3, 1, 4, 2
(C) 3, 1, 2, 4
(D) 3, 2, 1, 4

Correct Answer: Option D
Answer Explanation:
3, 2, 1, 4
Sick – Doctor – Diagnosis – Treatment




Logical order of Words

Q26. Arrange the words in a meaningful, logical order and then select the appropriate sequence from the alternatives given below.
1. House
2. Street
3. Room
4. Town

(A) 1, 2, 3, 4
(B) 2, 3, 4, 1
(C) 3, 1, 2, 4
(D) 4, 2, 3, 1

Correct Answer: Option C
Answer Explanation:
3, 1, 2, 4
Room – House – Street – Town

Q27. Arrange the words in a meaningful, logical order and then select the appropriate sequence from the alternatives given below.
1. Mother
2. Child
3. Milk
4. Cry

(A) 2, 3, 1, 4
(B) 2, 4, 1, 3
(C) 4, 1, 2, 3
(D) 3, 1, 4, 2

Correct Answer: Option B
Answer Explanation:
2, 4, 1, 3
Child – Cry – Mother – Milk

Q28. Arrange the words in a meaningful, logical order and then select the appropriate sequence from the alternatives given below.
1. Birth
2. Death
3. Marriage
4. Education

(A) 1, 4, 2, 3
(B) 1, 4, 3, 2
(C) 2, 4, 3, 1
(D) 4, 1, 2, 3

Correct Answer: Option B
Answer Explanation:
1, 4, 3, 2
Birth – Education – Marriage – Death

Q29. Arrange the words in a meaningful, logical order and then select the appropriate sequence from the alternatives given below.
1. Curd
2. Grass
3. Milk
4. Cow

(A) 1, 3, 4, 2
(B) 4, 2, 3, 1
(C) 2, 3, 1, 4
(D) 3, 1, 2, 4

Correct Answer: Option B
Answer Explanation:
4, 2, 3, 1
Cow – Glass – Milk – Curd

Q30. Arrange the words in a meaningful, logical order and then select the appropriate sequence from the alternatives given below.
1. District
2. Village
3. State
4. Block

(A) 2, 4, 1, 3
(B) 4, 2, 1, 3
(C) 3, 1, 2, 4
(D) 2, 4, 3, 1

Correct Answer: Option A
Answer Explanation:
2, 4, 1, 3
Village – Block – District – State


Although all the questions of logical Order Of words are verified by experts, in case if you detect any error in this page then please inform us, we will update it immediately.

blank

About the Author: GFC Staff

Our staff explores the Internet what’s possible and share knowledge and information with career seekers. They also Like to dig into various leading newspapers, important books, magazines etc. for important questions and MCQs. The team is led by Iqbal Hussain

Leave a Reply

Thanks for choosing to leave a reply. Your opinions and comments are very important to us, and your email address will NOT be published. If you need a private conversation then use our contact form. Please add an avatar if you do not have and make the comment section more beautiful.

Hope you like the App. We will upload other chapters soon. Till then, don’t forget to follow us.

Join us. We are social.