International Organizations – MCQs Under General study…

International Organization

 

Q1. Which of the following organizations is the oldest?
A. IMF
B. WHO
C. ILO
D. FAO

Correct Answer: Option (C)

Q2. The headquarter of International Court of Justice is at
A. Hague
B. New York
C. Geneva
D. Paris

Correct Answer: Option (A)

Q3. Which of the following organization issue the rules of global trade?
A. World Bank
B. WTO
C. Foreign Exchange Dealer’s Association
D. Directorate General and Foreign Trade

Correct Answer: Option (B)

Q4. Among the SAARC countries the most densely populated country is
A. Bangladesh
B. India
C. Pakistan
D. Maldives

Correct Answer: Option (A)

Q5. WTO came into existence in the year
A. 1977
B. 1985
C. 1995
D. 1950

Correct Answer: Option (C)




Q6. In the first expansion of SAARC which among the following countries joined as eight member of SAARC
A. Myanmar
B. Iran
C. Afghanisthan
D. Thailand

Correct Answer: Option (C)

Q7. The five permanent members of the United Nations Security Council are
A. Canada, China, France, USA, UK
B. China, France, Russia, USA, UK
C. Japan, Germany, Russia, USA, UK
D. Germany, China, Russia, USA, UK

Correct Answer: Option (B)

Q8. The first summit of SAARC was held at
A. Kathmandu
B. Colombo
C. New Delhi
D. Dhaka

Correct Answer: Option (D)

Q9. Which one of the following is not related to United Nations?
A. Multilateral Investment Guarantee Agency
B. International Finance Corporation
C. International Center for Settlement of Investment Disputes
D. Bank for International Settlements

Correct Answer: Option (D)

Q10. Which of the following Asian Language are UN official Language?
A. Chinese and Japanese
B. Chinese and Hindi
C. Japanese and Arabic
D. Chinese and Arabic

Correct Answer: Option (D)


Although all the questions are verified by experts, in case if you detect any error in this page then please inform us, we will update it immediately.

About the Author: GFC Staff

Our staff explores the Internet what’s possible and share knowledge and information with career seekers. They also Like to dig into various leading newspapers, important books, magazines etc. for important questions and MCQs. The team is led by Iqbal Hussain

Leave a Reply

Thanks for choosing to leave a reply. Your opinions and comments are very important to us, and your email address will NOT be published. If you need a private conversation then use our contact form. Please add an avatar if you do not have and make the comment section more beautiful.

Join us. We are social.

Subscribe to Get Free Updates


juriainfotech-newsletter
Join 1000s of readers around the globe. Don’t worry. We also don’t like Spam. We are weekly.
Loading

Subscribe to Get Free Updates


juriainfotech-newsletter
Join 1000s of readers around the globe. Don’t worry. We also don’t like Spam. We are weekly.
Loading