International awards suitable for competitive exams in India


International Awards


1. The Nobel Prize was instituted by which country?
A. USA
B. UK
C. Russia
D. Sweden

Correct Answer: Option (D)

2. Sabin Award is given for the conservation of
A. Amphibians
B. Reptiles
C. Birds
D. Corals

Correct Answer: Option (A)

3. The First Indian Economist who won the Nobel Prize was
A. Raja Chelliah
B. Rangarajan
C. Amartya Sen
D. K N Raj

Correct Answer: Option (C)

4. To integrate cultural leaders into its meetings, which one of the following gives ‘Crystal Award’?
A. Asia Pacific Economic Cooperation
B. International Bank for Reconstruction and Development
C. World Health Organization
D. World Economic Forum

Correct Answer: Option (D)

5. Orange Prize is given in the field of
A. Literature
B. Sports
C. Medicine
D. Acting

Correct Answer: Option (A)

6. Indira Gandhi Prize for Peace, Disarmament and Development, 2011 was received by
A. Ela Bhatt
B. Aruna roy
C. Arundhati Roy
D. Madav Gadgil

Correct Answer: Option (A)

7. The Academy Award is also known as
A. Matthews Award
B. Oscar Award
C. BAFTA Award
D. Palm’s de Affaire

Correct Answer: Option (B)

8. Who among the following is the last Indian to win the Pulitzar Prize for literature?
A. Jhumpa Lahiri
B. Siddartha Mukherjee
C. Gobind Behari Lal
D. Geeta Anand

Correct Answer: Option (B)

9. In which year was Pulitzar Prize established?
A. 1917
B. 1918
C. 1922
D. 1928

Correct Answer: Option (A)

10. Pulitzar Prize is awarded for outstanding work in the field of
A. Science and Technology
B. Environment Studies
C. International Understanding
D. Literature and Journalism

Correct Answer: Option (D)



Although all the questions of International Awards are verified by experts, in case if you detect any error in this page then please inform us, we will update it immediately.

You May Also Like

About the Author: GFC Staff

Our staff explores the Internet what’s possible and share knowledge and information with career seekers. They also Like to dig into various leading newspapers, important books, magazines etc. for important questions and MCQs. The team is led by Iqbal Hussain

2 Comments

Leave a Reply

Thanks for choosing to leave a reply. Your opinions and comments are very important to us, and your email address will NOT be published. If you need a private conversation then use our contact form. Please add an avatar if you do not have and make the comment section more beautiful.

Join us. We are social.

Subscribe to get FREE updates

gfc-newslater
Join 1000s of readers around the globe. Don’t worry. We also don’t like Spam. We are weekly.

Subscribe to get FREE updates

gfc-newslater
Join 1000s of readers around the globe. Don’t worry. We also don’t like Spam. We are weekly.