Famous International Personalities MCQs – Questions and Answers

Famous International Personalities MCQs

Famous International personalities Multiple Choice Questions with answers from around the world. These MCQs with Answers on Famous personalities Quiz will help you in preparations of upcoming competitive exams, entrance test and more.

Q1. Charles Correa has distinguished himself in which of the following fields?
(A) Painting
(B) Ballet
(C) Architecture
(D) Western Music

Correct Answer: (C) Architecture

Q2. Cleopatra was the queen of
(A) Egypt
(B) Italy
(C) Spain
(D) Britain

Correct Answer: (A) Egypt

Q3. Late Marcel Landowski was a famous___.
(A) Musician
(B) Author
(C) Tennis Player
(D) Cine Artiste

Correct Answer: (B) Author

Q4. Karoline Mikkelsen was the first woman to
(A) Reach North Pole
(B) Reach South Pole
(C) Climb Mt. Everest
(D) Set foot on the moon

Correct Answer: (B) Reach South Pole

Q5. The life history of human malaria parasite in Anopheles was first described by
(A) Partrick Manson
(B) Laveran
(C) Ronald Ross
(D) Richard Pfeiffer

Correct Answer: (C) Ronald Ross




Q6. Kemal Ataturk was
(A) The first President of Independent Kenya
(B) The founder of modern Turkey
(C) Revolutionary leader of Soviet Union
(D) None of the above

Correct Answer: (B) The founder of modern Turkey

Q7. David Copperfield is the name of a
(A) Famous Actor
(B) Novel
(C) Poem
(D) Writer

Correct Answer: (D) David Copperfield is the eighth novel by Charles Dickens.

Q8. Neil Armstrong and Edwin Aldrin were the first to
(A) Step on the moon
(B) Circle the moon
(C) Walk in space
(D) Journey into space

Correct Answer: (A) Step on the moon

Q9. The Law of Natural Selection is associated with
(A) Dalton
(B) Darwin
(C) Kepler
(D) Mendel

Correct Answer: (B) Darwin

Q10. Michael Jackson is a distinguished person in the field of?
(A) Pop Music
(B) Journalism
(C) Sports
(D) Acting

Correct Answer: (A) Pop Music

  • recommended_books
  • GENERAL STUDIES 2018 Buy_Now
  • General Studies Paper I for Civil Services Preliminary Examination 2017 in 6 Vols 2017 Edition Buy_Now
  • IAS Hand Written Notes General Studies Volume III Buy_Now
  • General Studies Manual Paper-1 2017 Buy_Now
  • Civil Services Preliminary Examination – General Studies Paper I (2018) Buy_Now
  • General Studies Paper – I 2018 : For Civil Services Preliminary Examinations First Edition Buy_Now

Although all the questions of “Famous International Personalities MCQs” are verified by experts, in case if you detect any error in this page then please inform us, we will update it as soon as possible.

About the Author: GFC Staff

Our staff explores the Internet what’s possible and share knowledge and information with career seekers. They also Like to dig into various leading newspapers, important books, magazines etc. for important questions and MCQs. The team is led by Iqbal Hussain

Leave a Reply

Thanks for choosing to leave a reply. Your opinions and comments are very important to us, and your email address will NOT be published. If you need a private conversation then use our contact form. Please add an avatar if you do not have and make the comment section more beautiful.

Join us. We are social.

Subscribe to Get Free Updates


juriainfotech-newsletter
Join 1000s of readers around the globe. Don’t worry. We also don’t like Spam. We are weekly.
Loading

Subscribe to Get Free Updates


juriainfotech-newsletter
Join 1000s of readers around the globe. Don’t worry. We also don’t like Spam. We are weekly.
Loading