English Error Spotting – Grammar Test- Find out the error whether there is any ?

English Error spottingEnglish Error Spotting – Read each sentence to find out whether there is any grammatical error or idiomatic error in it. The error, if any will be one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is No Error the answer is (E). (ignore errors of punctuation if any).

Q1. Ritu was a model and so she would starve herself to maintain his body weight.
A.Ritu was a model
B.and so she would
C.starve herself to maintain
D.his body weight
E.No Error

Correct Answer: Option D
Answer Explanation: ‘Her’ should replace ‘his’
possessive noun should be according to the subject.

Q2. He contributed a lot of time and money by building a hospital in his village.
A.He contributed a lot
B.of time and money
C.by building a hospital
D.in his village
E.No Error

Correct Answer: Option C
Answer Explanation: ‘building the hospitals’ should be used.




Q3. All our Zonal Office have received instructions to process loan applications within thirty days.
A.All our Zonal Office
B.have received instructions
C.to process loan applications
D.within thirty days
E.No Error

Correct Answer: Option A
Answer Explanation: ‘Zonal Offices’ should be used.

Q4. Nowadays students are getting much help from internet of doing their homework.
A.Nowadays
B.students are getting
C.much help from internet
D.of doing their homework
E.No Error

Correct Answer: Option D
Answer Explanation: ‘In’ should replace ‘of’.

Q5. We are already written to the IT Department last week seeking permission to set up our own website.
A.We are already
B.written to the IT Department
C.last week seeking permission
D.to set up our own website
E.No Error

Correct Answer: Option A
Answer Explanation: ‘We have already’ should be used.

Q6. In order to transfer branch licenses for one bank to another you require special approval from RBI.
A.In order to transfer
B.branch licenses for one
C.bank to another you
D.require special approval from RBI
E.No Error

Correct Answer: Option B
Answer Explanation: ‘from’ should replace ‘for’.

Q7. After a fire destroyed the land records of many villages, the government has started maintaining scanned copies of land records.
A.After a fire destroyed the land records
B.of many villages, the government
C.has started maintaining
D.scanned copies of land records
E.No Error

Correct Answer: Option C
Answer Explanation: ‘keeping’ should replace ‘maintaining’.

Q8. This year the number of counterfeit bank notes detected in bank branches was highly, thanks to efficient clerical staff.
A.This year the number of
B.counterfeit bank notes detected
C.in bank branches was
D.highly, thanks to efficient clerical staff
E.No Error

Correct Answer: Option D
Answer Explanation: ‘High’ should replace ‘highly’.




Q9. India has the third larger number of internet users in the world today.
A.India has the
B.third larger number
C.of internet users
D.in the world today
E.No Error

Correct Answer: Option B
Answer Explanation: ‘largest’ should replace ‘larger’.

Q10. To be effective it is very important for employees to know how various departments in organisation functions.
A.To be effective it is
B.very important for employees
C.to know how various departments
D.in organisation functions
E.No Error

Correct Answer: Option D
Answer Explanation: ‘function’ should replace ‘functions’.


Although all the questions are verified by experts, in case if you detect any error in this page then please inform us, we will update it immediately.

About the Author: GFC Staff

Our staff explores the Internet what’s possible and share knowledge and information with career seekers. They also Like to dig into various leading newspapers, important books, magazines etc. for important questions and MCQs. The team is led by Iqbal Hussain

1 Comment

Leave a Reply

Thanks for choosing to leave a reply. Your opinions and comments are very important to us, and your email address will NOT be published. If you need a private conversation then use our contact form. Please add an avatar if you do not have and make the comment section more beautiful.

Join us. We are social.

Subscribe to Get Free Updates


juriainfotech-newsletter
Join 1000s of readers around the globe. Don’t worry. We also don’t like Spam. We are weekly.
Loading

Subscribe to Get Free Updates


juriainfotech-newsletter
Join 1000s of readers around the globe. Don’t worry. We also don’t like Spam. We are weekly.
Loading