Assam Geography MCQs For APSC LIke Exams

Assam Geography MCQs

Here are some Assam geography MCQs which are which are selected for any public sector exam aspirants. Assam geography MCQs are very important for any competitive exams these days. This post is very useful for written test as well as interview for any public sector exams like APSC, TET, PNRD etc.

Q1. ____is the oldest refinery of India.
a. Noonmati refinery
b. Numaligarh refinery
c. digboi refinery
d. Barauni refinery

Correct Answer: c. digboi refinery

Q2. How much land of assam has been occupied by forests?
a. 30.5 %
b. 20.6 %
c. 22.4 %
d. 17.2 %

Correct Answer: b. 20.6 %

Q3. Literacy rate of women in assam according to 2011 census?
a. 67.27%
b. 65.21%
c. 78.81%
d 88.90%

Correct Answer: a. 67.27%

Q4. Which is the highest populated district in Assam in present?
a. Barpeta
b. Tinisuki
3. Nagaon
4. Morigaon

Correct Answer: 3. Nagaon

Q5. Lowest population density district in Assam
a. Dima Hasao
b. Karbi Anglong
c. Hailakandi
d. Chirang

Correct Answer: a. Dima Hasao






Assam Geography MCQs

Q6. When the Tea company of Assam was established?
a. 1838
b. 1839
c. 1899
d. 1900

Correct Answer: b. 1839

Q7. What is the total area of Kaziranga national park?
a. 500 km²
b. 430 km²
c. 799.66 km²
d. 468.55 km²

Correct Answer: b. 430 square kilometers

Q8. Which is the northward flow sub-river of Brahmaputra?
a. Bhugdoi
b. Ronga Noi
c. Jhanji
d. Borgang

Correct Answer: c. Jhanji

Q9. There is a coal mine in___.
a. Rongring
b. Khulapani
c. ChechaPani
d. Ledo

Correct Answer: d. Ledo

Q10. When Assam’s Kaziranga was declared as a national park ?
a. 1975
b. 1974
c. 1950
d. 1972

Correct Answer: b. 1974


You are reading: Assam State GK MCQs MCQs
Also read: Assam state Geography MCQs
Also read: Daily Current Affairs new


All the questions of Assam Geography MCQs are verified by experts. In case, if you detect any error in Assam State GK MCQs then please inform us. We will update it as soon as possible.

About the Author: GFC Staff

Our staff explores the Internet what’s possible and share knowledge and information with career seekers. They also Like to dig into various leading newspapers, important books, magazines etc. for important questions and MCQs. The team is led by Iqbal Hussain

29 Comments

  1. Question no 23 says length of Brahmaputra river is 1000 km whereas it is given 2880 km in the explanation note of question no 56. Please look into this.

Leave a Reply

Thanks for choosing to leave a reply. Your opinions and comments are very important to us, and your email address will NOT be published. If you need a private conversation then use our contact form. Please add an avatar if you do not have and make the comment section more beautiful.

Join us. We are social.

Subscribe to Get Free Updates


juriainfotech-newsletter
Join 1000s of readers around the globe. Don’t worry. We also don’t like Spam. We are weekly.
Loading

Subscribe to Get Free Updates


juriainfotech-newsletter
Join 1000s of readers around the globe. Don’t worry. We also don’t like Spam. We are weekly.
Loading